Główna › Fora dyskusyjne PGUS › Inne dyskusje › Konsolidacja materiałów w WM
- This topic has 2 odpowiedzi, 2 odpowiedzi, and was last updated 6 years, 11 months temu by
Gerard Chudzik.
- AutorWpisy
- 21 lutego 2018 o 09:35 #3529
Gerard Chudzik
UczestnikWitam serdecznie
Jest w WM raport który pokaże mi że dany materiał jest w wielu miejscach składowania w różnych typach magazynu a następnie przeprowadzić ich konsolidację (zlecenie przeniesienia w jedno miejsce składowania)? Generalnie ograniczam rozmieszczanie jednego materiału w wiele miejsc składowania poprzez dokładanie do zapasu ale i tak zdarzają się przypadki że jeden materiał ma wiele miejsc składowania.
Dotychczas robiłem to w LX02 i zrzucałem do exela i w tabeli przestawnej. Następnie magazynier dostawał wydruk i za pomocą transakcji skanerowej konsolidował materiały.
Dziękuję z góry za pomoc
21 lutego 2018 o 10:04 #3530Dominik Tylczyński
Opiekun forumCześć, w standardzie WM takiego raportu nie ma. Wg mojej wiedzy funkcja konsolidacji zapasu jest w EWM.
Natomiast napisanie takiego raportu nie stanowi większego problemu. Wystarczy wybrać kwanty zapasu WM w określonych typach magazynu i funkcją L_TO_CREATE utworzyć zlecenia przeniesienia na ich przemieszczenie. Docelowe miejsce składowania powinno podczas tego przemieszczenia być określane przez strategię rozmieszczania.
Pozdrawiam
Dominik Tylczyński
21 lutego 2018 o 10:27 #3531Gerard Chudzik
UczestnikDziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedź. Nie chciałem pisać “Zeta” zanim nie uprawnię się że standard tego nie obsługuje.
Pozdrawiam
Gerard Chudzik
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.