- This topic has 2 odpowiedzi, 2 odpowiedzi, and was last updated 6 years, 12 months temu by .
Oglądasz 3 wpisy - 1 z 3 (wszystkich: 3)
Oglądasz 3 wpisy - 1 z 3 (wszystkich: 3)
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Główna › Fora dyskusyjne PGUS › Inne dyskusje › Kontrola daty ważności w WM
Witam serdecznie
Czy poza LX27 istnieje jakiś raport z datami ważności materiałów? Dla mnie ten raport ładnie wygląda ale przy dużej ilości materiałów (zarządzanych datą) robi się słabo przydatny. Jak mogę zablokować wydawanie przez WM jeżeli materiał w danym miejscu ma przekroczoną datę ważności? Dodam że materiały z datami nie są dokładane do zapasu. Jeżeli materiał ma przypisaną datę to zblokowałem możliwość dołożenia go do miejsca składowania na którym już leży ten materiał, także dane w systemie są prawdziwe.
Dzięki z góry za pomoc
Gerard Chudzik
Wg mojej wiedzy LX27 to jest jedyny raport z datą ważności w WM, zakładając naturalnie, że masz materiały bez zarządzania w partiach, a datę ważności przechowujesz w kwantach zapasu WM.
Do wydawania kwantów zapasu o najkrótszej terminie ważności możesz wykorzystać strategię pobrania Strategy H: Shelf Life Expiration Date. To jednak nie blokuje możliwości wydania przeterminowanego zapasu.
Blokowanie można oprogramować w rozszerzeniu MWMTO004. Jednak to trzeba zrobić z głową, bo zapewne nie dla wszystkich ruchów WM chciałbyś to blokowanie zrobić. Dla normalnych wydań zapewne tak, ale już dla ręcznych czy dla blokowania zapasu już nie.
Pozdrawiam
Witam
Datę ważności przechowuję przypisaną do partii. Nie przechowuję daty na kwantach bo to słabe rozwiązanie. Można jakoś MM-kowo zablokować wydanie partii która ma przekroczoną datę ważności?
Pozdrawiam
Gerard